Начало

Пране на килими, мокети и тапицерия


Престиж 2007 е абсолютен лидер в професионалното почистване и пране на килими, мокети и тапицерия. Основанията ни за това твърдение е дългогодишният ни международен опит в тази сфера, както и използването на най-модерната техника, комбинирана с правилният подбор на препарати и методи за почистване.  ВНИМАНИЕ: НЕПРАВЕЛНИЯТ ПОДБОР НА ПРЕПАРАТИ И МЕТОДИ НА ПОЧИСТВАНЕ МОЖЕ ДА ДОВЕДЕ ДО ТРАЙНО ЗАХАБЯВАНЕ НА МАТЕРИИТЕ.

Основата на знанията ни в тази област идват от Великобритания, където този тип услуги са най-развити и разпространениб в Европа. Управителят на Престиж 2007, г-н Наско Чехларски, е сертифициран от двете най-престижни във Великобритания асоциации NCCA(National Carpet Cleaning Association) и IICRC(Institute of Inspection Cleaning and Restoration), свързани с въвеждането на най-високите изисквания, стандарти и нововъведения в тази сфера.   

За изпирането на килими, мокети и тапицерии използваме два вида машини за постигането на максимални резултати. Единият вид се нарича пароекстрактор, машина, която вкарва под налягане готов разтвор дълбоко в тъканите на килимите, мокетите и тапицериите, като едновременно с това мощни вакууми изтеглят всички мръсни образувания от тъканите. Този метод се препоръчва за пране на килими на място , мокети и тапицерии. 

Престиж 2007 разполага със собствена специализирана база за пране на килими, където те се обработват с два вида машини. Първо се прави тест на килимът, за да се разбере дали материята е изкуствена или естествена и дали боядисаните тъкани отделят цветове. След като се изберат правилните препарати, килимите се третират за петна, ако е необходимо, и се обливат обилно с вода, ако материята им позволява това. Препаратите се нанасят равномерно по целия килим, който първо се обработва с роторна машина със специална четка. Четката с кръгообразни движения втрива равномерно и дълбоко почистващите препарати, след което килимите се изплакват обилно с вода. Последната процедура е изплакване и подсдушаване с пароекстрактор за постигане на максимални резултати. След като изсъхнат напълно, килимите се ароматизират.

По-специфичните килими, които не могат да бъдат третирани обилно с вода, се почистват със специални падове с роторните машини и с препарати за сухо почистване.

Цените за професионално пране на килими, мокети и тапицерия са както следва:

  • Кресло/фотьойл – 10.00 лв.
  • Диван/канапе 2 седящи места – 15.00 лв.
  • Диван/канапе 3 седящи места – 20.00 лв. За повече седящи места цената се определя индивидуално.
  • Табуретка/стол за хранене – 5.00 лв.
  • Килими и мокети  - 1.50 лева на квадратен метър. Ако услугата се извършва в базата на Престиж 2007, имаме еднократна транспортна такса за взимане и връщане на пратката в рамките на град Пловдив.
  • За изпиране на място имаме минимална такса от 40.00 лева.

За повече информация относно пране на килими, мокети и тапицерия моля, потърсете ни на телефон 032 620 583 или изпратете запитване от тук.